HONDURAS LAS LOMAS
HASAT: 2021
CİNS: Lempira, Parainema, Pacas, Obata
İŞLEM: Yıkanmış
BÖLGE: Jocotan Mercedes Ocatepeque
RAKIM: 1700
TADIM NOTU: Karamel, Sütlü Çikolata, Vişne
İçim: Çikolata tadı çok net hissedilen bir kahve, gövde pürüzsüz olduğu
için ağız içinde yumuşak bir his bırakarak geçiyor, yudum sonrası damak
arkası ve gırtlakta iz bırakan bir after taste var. Soğudukça asidite biraz
kendini belli etse de çikolata tadı baskınlığını koruyor.
Las Lomas, Deniz seviyesinden 1560 metre yükseklikte yer almaktadır. Bu kahve doğal olarak işlenmiştir, ancak lezzetlerini geliştirmek, dokular ve daha egzotik notalar elde etmek için yenilikçi teknikler kullanılmıştır. Moisés, yeni genişletilmiş fermantasyon yöntemlerini deniyor. Burada, kirazların toplandıktan sonra GrainPro torbalarda cebe alınması ve üç günlük bir fermantasyonun ardından kirazların yükseltilmiş yataklarda kurutulmasından oluşan bir teknik kullanılmaktadır.
Bu kahve, lezzetli bir laktik kaplama ile kırmızı meyve marmelatını hatırlatan bir dokuya sahip, ipeksi ve katmanlar halinde yapılandırılmış bir kahvenin harika bir örneğidir. Gerçek bir meyve kompostosu!
Nikaragua, El Salvador ve Guatemala sınırındaki Honduras'ta yetişen kahveler, genellikle tatlı ve hafif bir tada sahip, dolgun gövdeli olarak nitelendirilen tatma notalarına sahiptir.
Honduras'ta yetiştirilen kahvenin çoğu, tarihsel olarak oldukça dikkat çekiciydi ve genellikle kahve karışımlarında bir baz olarak kullanılıyordu, ancak son yıllarda kahve incelemelerinde kendi başına bir güç olarak ortaya çıktı ve sıklıkla aranıyor.
Yetiştği Bölgeler
Kuzeyinde Karayip Denizi ve güney ucunda Pasifik Okyanusu ile kahve yetiştirilen bölgelerin çoğu, sıra dağları ile merkeze daha yakındır. Honduras kahveleri çoğunlukla ülkenin batı yakasında, Guatemala ve El Salvador sınırında yetiştirilir. Hala gelişmekte olan bir pazar olması nedeniyle, pek çok bölge iyi tanınmamaktadır ve kahvelerin çoğu basitçe Honduras'tan etiketlenerek satılmaktadır. Daha dikkate değer bölgelerden bazıları şunlardır:
- El Paraiso (Catuai, Caturra) - 1,100 to 1,400 meters above sea level
- Agalta (Bourbon, Typica, Caturra) - 1,100 to 1,400 meters above sea level
- Comayagua (Bourbon, Catuai, Caturra) - 1,100 to 1,400 meters above sea leve
- Montecillos (Bourbon, Catuai, Caturra, Pacas) - 1,200 to 1,600 meters above sea level
- Opalaca (Bourbon, Catuai, Caturra, Typica) - - 1,100 to 1,600 meters above sea level
- Copan (Bourbon, Catuai, Caturra) - 1,000 to 1,500 meters above sea level