Kafein Kahveden Nasıl Ayrıştırılır ?
Kafeini kahveden ayırmak için birkaç farklı yöntem vardır. Bunlar arasında karbondioksit kullanılan yöntem bilinen en güvenli ve yüksek maliyetli yöntemdir. Bu çekirdeklerimizin tamamı da karbondioksit yöntemiyle kafeinden ayrıştırılmıştır. Peki nedir bu Karbondioksit yöntemi?
Suya batırılan kahve çekirdekleri, paslanmaz çelik bir ayrıştırıcıya konur ve daha sonra kapatılır ve santimetre kare başında 70 kilogram basınçla sıvı CO2 püskürtülür. Karbondioksit kafein moleküllerine bağlanır ve bu basınçlar onları kahve çekirdeğinden ayırır. Daha sonra gaz geri emilir ve basınç düşürülür, böylece kafein çekirdekten tamamen ayrılır ve ayrı bir alanda kalır.
Nasıl İçilmeli / Demleme Yöntemi
Filtre kahve olarak da espresso olarak da oldukça iyi performans veren bir çekirdek. Asiditesinin düşük olması nedeniyle klasik espresso severleri de memnun edeceğini düşünüyoruz.