Honduras Finca Beatrice Micro-lot Yöresel Kahve 250 Gr
250,00₺
Özellikler
Çekirdek Tipi: Arabica (Catuai, Bourbon, Caturra)
Tadım Notları: Çikolata, Karamel ve Floral tatlar
Aroma (Koku): Orta, yoğunlukla kakao
Gövde: Düşük-Orta
Yetiştiği İrtifa: 1350+ Metre
Hasat Dönemi: Aralık-Nisan
İşleme süreci: Yıkanmış, güneşte kurulmuş
Asidite: Düşük
İçim: Yumuşak, ipeksi, ilk yudumda floral, finish’te kakao ile tatminkâr kalıcı tat
Honduras’taki toprak ve iklim koşulları Guatemala, Nicaragua ya da Kosta Rika’ya çok benzemektedir. Elinizdeki kahve sarı meyvelerin tatlılığına, isviçre çikolatası ile kremamsı bir ağız lezzetine ve hoş bir karamelimsi bitişe sahiptir.
Kısaca Kahve Tarihi: Kahve, Honduras için muz ihracatından sonra en önemli gıda ürünlerinden biridir. 1990'larda ülke diğer komşularına göre üretimde geri kalırken, özellikle 2014-2015 yılına gelindiğinde Orta Amerika'nın birinci en yüksek kahve üretimi yapan ülkesi konumuna gelmiştir. Ülkede en çok yıkanmış kahvelerden bahsedebiliriz, ama özellikle nitelikli kahve üretiminde diğer işlenme/kurutma yöntemleri de son yıllarda adından söz ettirmektedir.Yapılan son çalışmalara göre kahve üretimi yapan aile sayısı 100.000'i geçmiştir. Bu ailelerin büyük bir çoğunluğu da tarla sahibi küçük üreticilerdir.