Colombia Supremo
Çekirdek Tipi: Arabica
Tadım Notalrı: Ağır gövde ,çikolata, şekerleme, bal, kuru üzüm
Yetiştiği Yükseklik :1500 m
Asidite: Orta - dengeli
Gövde: Ağır
İçim: Yumuşak ve ipeksi içimi, dikkat çeken kokusu, şekerimsi çikolata tadı ve dolgun bir finish ile Kolombia bölgesine ait dikkat çeken bir kahve.
Kolombiya Brezilya ve Vietnam’dan sonra en fazla kahve ihraç eden ülke. Hatta sadece arabica ihracatlarını karşılaştıracak olursak en büyük ikinci arabica türü kahve üreticisi diyebiliriz. Kolombiya kahvesi isimlendirmelerinde genellikle excelso veya supremo diye takılar görürsünüz. Excelso daha küçük taneler, supremo ise daha iri kahve taneleri için kullanılan isimlendirmedir.Bucamaranga kenti Colombiyanın kuzeyinde yer alan, en düşük işsizlik oranına sahip gelişmiş bir bölge. 9'uncu kuzey paralel kuzey boyunca Panama, Kosta Rika, Hindistan ve Etiyopya'da kahve yetiştiren bölgelerle aynı enlem aralığında yer alıyor. Kahve üreticiliği deniz seviyesine göre 1200m yükseklikten itibaren başlıyor ve 1500 metrelere kadar ulaşıyor.Kahve gölgeyi seven bir bitki olduğu için yamaçların gölgelik alanları dikim için daha çok tercih ediliyor. Gölge, bölgedeki nominal sıcaklığın altında bir ortam oluşturarak, kahve ağaçlarının daha yavaş ve bünyesindeki tatlı notaları açığa çıkaracak şekilde yetişmesine imkân veriyor.Bölgedeki büyük bir iki üreticinin dışındaki çiftliklerin kendi işleme tesisleri yok. Bu nedenle burada toplanan kahve kirazları aile bireyleri tarafında bölgedeki işleme istasyonuna getirilip burada fermente ediliyor, posasından yıkama yöntemi ile ayrılan ürünler kurutulduktan sonra ihracat için hazır hale geliyor.
Detaylı Bilgi
Castillo, Colombia, Tabi ve Caturra bölgede en çok yetişen kahve varyeteleri denebilir. Colombiya’nın üçüncü büyük ihracatçı ülke olması nedeniyle kahve üstüne yapılan araştırmalar uzun yıllardan beri devlet tarafından destekleniyor. Bölgenin iklim ve yüksekliği nedeniyle bu bölgede kahve ağaçlarının en büyük düşmanı olan pas hastalığı ciddi bir tehlike oluşturunca, büyük çiftliklerin çabası ve devletin desteği ile pas hastalığına dayanıklı hibrit türleri oluşturma çabası 1960’lı yıllardan sonra hız kazanıyor.Bu çalışmalar Kolombiya’ya özel birçok yeni kahve tipinin de oluşmasına olanak tanımıştır. Catura, Typica ve Burbon türlerinin hibritleri olan Castillo, Colombia, Caturra ve tabi türler pas hastalığına dayanıklıdırlar. Yapılan kör tadım testlerinde bu varyeteler Caturra Typica ve Bourbon sınıfları ile aynı değerlendirilmişlerdir. Lezzetten ödün vermeden oluşturulan, üretim açısından verimli ve dayanıklı bu türler Kolombiya bölgesine özgü çekirdek türleridir. Kahve.com Bucaramanga kahvesini özenle kavurarak, hissetmeniz beklenen tatlara kolayca erişebilmenizi hedeflemektedirÜlkenin kuzeyinde kahve ağaçları 1200-1500 metre yükseklikte, yüksek sıcaklıkta yetişirler. Bu da çekirdekte yüksek gövde, düşük asidite, çikolata ve fındık notaları ile topraksı tatlar oluşumuna sebebiyet verir.
Nasıl İçilmeli / Demleme Yöntemi
Bucaramanga kahvesi Espresso’da oldukça güzel bir krema almanızı sağlıyor. Espresso’nun yanısıra Moka Pot, Brikka, AeroPress gibi diğer basınçlı demlemelerde de net bir çikolata tadı sunuyor.Filtre kahve veya drip demleme yapacaksanız normale göre çok az daha kalın öğüttüğünüzde pürüzsüz bir lezzet elde edebilirsiniz. Süt içeren kahve içecekleri için oldukça iyi bir uyuma sahip. Kahve bardağınızda soğudukça fındık lezzeti daha çok belirginleşir, dolgun finish hissi ise ağızda yayılmaya başlar.
Kimler Tercih Etmeli
Kahvede asidite size göre değilse, çikolata ve fındık tatlarını ve belirgin bir finish seviyorsanız, öğüttüğünüzde veya paketi açtığınızda buram-buram kahve kokusu yayılsın istiyorsanız tam size göre bir kahve