COLOMBIA EL PUENTE WASHED
350,00₺
SATIN AL
COLOMBIA EL PUENTE WASHED
Bölge: Huila
Üretici: Palestina, Pitalito ve San Adolfo Bölgelerinden 240 Kahve Üretici Aile
İşleme Tesisi: El Puente Kahve İşleme Merkezi
Rakım: 1700-1800
Çeşit: Caturra, Colombia, Castilllo
Proses:Yıkanmış
Tadım Notları: Üzüm Portakal, Karamel, Alt Notlarda Kavrulmuş Fındık, Oldukça Dengeli
Tadım Skoru: 83,25
El Puente Toplum Merkezi
El Puente, adını güney Huila'nın Palestina bölgesindeki işleme tesisinin yakınındaki nehrin üzerindeki köpru¨den alıyor. El Puente, kırsal alanların sürdürülebilir kalkınmasına yönelik topluluk yatırımı tarafından desteklenen bir pilot proje. Küçük üreticilerin nitelikli kahve endüstrisi için kahve işlerken karşılaştıkları 3 ana sorunu çözme fikriyle 2018'de başlayan bir sosyal proje
İşleme kapasitesi ve altyapı
El Puente Tesisi’nde tam otomatik hidrolik meyve ayrıştırma sistemi ve meyve soyma ekipmanı mevcut. Tesis, saatte 6.000 kg kahve meyvesi işleme kapasitesine sahip. 6.200 m2 kurutma alanına ve her biri 5.000 kg kapasiteli 3 mekanik kurutucuya sahip. Kurutulan kahvelerin depolanması için bir depo da mevcut. Tesis ayda, 70 kg’lık 500 çuval ihracata uygun kalitede yeşil çekirdek kahve üretebiliyor.
Partnerler
Palestina, Pitalito ve San Adolfo Bölgeleri’nden 240 kahve üreticisi aile,
doğru olgunluk seviyesini garanti etmek için elle seçmeli hasat edilmiş meyveler tedarik ediyor.
Claudia Samboni ve Rodrigo Sanchez
Egzotik kahvelerin yetiştirilmesi, işlenmesi ve pazarlanmasında 15 yılı aşkın deneyime sahip özel kahve üreticileri ve kahve tadımcıları olan çift, El Puente'deki işleme ekibiyle bilgi paylaşarak destek oluyor. Farklı işleme yöntemleri, farklı çeşitler, iyi tarım uygulamaları hakkında egiitim ve tavsiye veriyorlar. Kahve profilleme ve kalite kontrolünün önemli bir parçası olarak görev alıyorlar.
Sosyal ve çevresel etki
Tesisin bu işleri üstlenmesi ve üreticilere kurutulmuş kahve fiyatından ödeme yapması ne anlama geliyor? Üreticileri kahvenin meyvesini soymak, fermente etmek, yıkamak ve kurutmak için kullanacakları tüm zaman ve kaynaklardan kurtarmış oluyorlar.
Üreticiler, çiftliklerinde sahip oldukları kapasiteye uygun miktarda kahvenin hasadına ve işlenmesine odaklanıyorlar. Bu sayede yüksek kaliteli kahve elde etme şansları daha yüksek.